Unstoppable HEAL!!! – Estes Item Build

0 232

Estes sangat mudah digunakan. Misi utamanya bukan kill ok!!! korang kena ingat tu, misi utama Estes ialah heal atau sembuhkan penyakit berjangkit rakan-rakan yang kekurangan HP akibat berperang tu. Kalo korang berpegang kepada kata-kata ni korang mesti boleh Victory. So gear build kali ini adalah lebih kepada CD reduction dan Durability untuk bertahan lama dalam lane bersama team. Misi utama musuh ialah nak kalah kan team kita, dan apabila ada Estes so misi utama bertukar kepada kill Estes, dan sekaligus memudahkan misi diorang untuk kalahkan team kita. So Estes ni memang watak yang sangat penting, tapi sayangnya dia adalah antara hero yang dilupakan kepentingan nya kerana ramai player-player baru install ML lebih berminat untuk menjadi hero membunuh.

Tips:
+ Pastikan jarak korang dengan musuh adalah jauh, sebaiknya korang kena berada di belakang rakan-rakan yang di medan perjuangan, sebabnya ialah Estes sangat rendah Armor.
+ Setiap masa Estes akan menambahkan charge passive skill dan apabila mencecah 100, basic attack akan memberikan bonus damage yang akan terkena musuh yang terdekat dengan target. Caranya ialah korang perlu selalu berhubung dengan teammate menggunakan skill #1 atau skill #3 yang akan mempercepatkan charging speed.

Tips skill:
+ Skill #1 jika korang ingin heal diri sendiri pastikan anda berjauhan daripada teammate.
+ Skill #2 korang sepatutnya cast skill ni belakang skit daripada musuh, sebab diorang akan lari ke belakang.
+ Skill #3 adalah penambahbaikan daripada skill #1, heal dan link semua teammate dan jumlah heal adalah lebih besar.
+ Apabila korang cast skill #3 korang jugak boleh combokan dengan skill #1 untuk kesan heal yang lebih besar dan pada masa yang sama akan charge skill passive dengan lebih cepat.

Item Build: Adalah sangat dicadangkan untuk sentiasa memilih gear set Team Buff dalam setiap game apabila menggunakan Estes.

  1. ENCHANTED TALISMAN (cost 1870)
    +55 Magic Power, +250 HP, +20% Cooldown Reduction
    Regen 10% daripada jumlah maksimum mana setiap 10s.
    Dapat membantu mengekalkan jumlah mana yang cukup dan mengurangkan tempoh cooldown skill untuk membantu teammate kekal dalam lane.
  1. MAGIC SHOES (cost 710)
    +10% Cooldown Reduction, +40 Movement SPD
    Mengurankan lagi masa untuk skill cooldown
  1. DOMINANCE ICE (cost: 2110)
    +500 Mana, +70 Armor, +5% Crit Strike Rate Reduction, +15% Cooldown Reduction
    Mengurangkan 5% movement speed dan 30% attack speed kepada hero musuh yang berdekatan.
  1. COURAGE BULWARK (cost 1970)
    +770 HP, +45 HP Regen
    Menambahkan 10% kuasa attack dan juga defense untuk teammate berdekatan. Minion berdekatan mendapat defense lebih untuk damage oleh turret.
  1. IMMORTALITY (cost 2120)
    +800 HP, +40 Magic Resistance
    Bangkit selepas 2s setelah terbunuh, mendapat 15% HP dan shield yang dapat menyerap 300~1000 damage. Shield adalah selama 3s. Cooldown effect ini adalah setiap 180s.
  1. Blood Wings (cost 2850)
    +150 Magic Power, +150 HP
    Menambahkan 2 HP bagi setiap 1 point magic power.

Battle Spell: Healing Spell

Regen HP sebanyak 15% dan juga 15% HP untuk teammate di sekeliling mengikut jumlah mereka. Dan juga regen 10% mana dan juga kepada teammate di sekeliling.

Keterangan skill:

+ The Code of Moon Elves (Passive) – Kod Moon Elves akan charge energy kepada Estes. Apabila mencecah jumlah lapisan maksimum, ia akan menguatkan basic attack, memberikan magic damage 450(+150% jumlah Magic Power) dan memperlahankan target. Damage itu akan memberikan tempias magic damage 225(+75% jumlah Magic Power) kepada musuh berdekatan.
+ Moonlight Immersion  HEAL  (Mana cost: 110) – Meyembuhkan kesakitan teammate sebanyak 260(+30% jumlah Magic Power) HP kepada target segera dan menghubungkan dengan Estes yang mana akan restore HP sebanyak 325(+37.5% jumlah Magic Power) kepada target secara perlahan-lahan. Perhubungan skill ini juga akan menambahkan kelajuan tenaga charging Kod Moon Elves.
+ Domain of Moon Goddess  CC   AoE  (Mana cost: 80) – Estes melimpahkan cahaya bulan, memberikan magic damage 350(+70% jumlah Magic Power) kepada enemy yang berada di dalam kawasan tersebut dan kemudian berubah menjadi domain dewa bulan. Musuh akan perlahan apabila berada di dalam kawasan domain itu.
+ Blessing of Moon Goddess  BUFF   HEAL  – Menambahkan kekuatan cahaya bulan selama 8s. Selepas casting, Estes akan melepaskan redaman cahaya bulan kepada teammate di sekeliling. Kesan skill ini ialah Estes akan regen HP 1260(+135% jumlah Magic Power).

Dapatkan Kemaskini Terus Ke Peranti Anda Sekarang. Klik Langgan dan "Allow".

Tinggalkan Komen

Alamat email anda tidak akan disiarkan.