4 Pemain Professional PUBG DiBanned 3 Tahun Kerana Kantoi Menipu!

0 2,107

Baru-baru ini empat pemain professional/ atlet Esport PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) telah dijatuhkan hukuman larangan menyertai mana-mana pertandingan anjuran National PUBG League kerana telah didapati menggunakan program haram/illegal.
.

Setelah badan berwajib melakukan siasatan, pihak PUBG mendapati individu yang bernama berikut adalah;

Christian “Cuhris” Narvaez,
Liam “Liammm” Tran,
Tyler “DevowR” IMS, dan
Mark “Tefl0n” Formaro

telah menggunakan program tidak sah dalam permainan. Mereka merupakan pemain-pemain yang dipayungi oleh pasukan Esports Almost, Death Row, Team Totality and Reapers. Namun lebih mengecewakan ialah mereka menggunakan cheat semasa dalam pertandingan peringkat kelayakan sedang berlangsung.
.

Hal ini bermaksud 4 pemain tersebut hanya dapat mengikuti pertandingan NPL pada tahun 2022. Namun hukuman ini adalah hukuman yang datang dari PUBG, apakah pemain-pemain ini akan menerima hukuman daripada pasukan mereka, masih belum ada makluman.
.

Selain itu, pihak PUBG juga mengatakan, jika kejadian seperti ini berulang lagi maka PUBG akan mengeluarkan sistem penalti global secepat mungkin.
.

Untuk pengetahuan korang, Preseason NPL kini sedang berlangsung dan akan tamat pada 13 Januari ini. 16 pasukan teratas akan layak memasuk fasa pertama NPL.

Dapatkan Kemaskini Terus Ke Peranti Anda Sekarang. Klik Langgan dan "Allow".

Tinggalkan Komen

Alamat email anda tidak akan disiarkan.