TIPS Untuk Power Main ALUCARD! Recommended Item Build, Emblem Dan Spell

0 888

Hi semua. Harini Moshed Gaming ada sedikit TIPS item apa yang wajar dibeli oleh Alucard dalam Mobile Legend.

Alucard merupakan salah satu hero fighter paling digemari ramai kerana cara penggunaannya yang simple. Alucard adalah hero yang cukup kuat/OP disemua phase sama ada early, mid, dan late game, namun sayangnya hero ini sangat lemau dan lemah terhadap CC (crowd control). So kalau nak Solo Ranked please jangan lah guna Alucard.

KELEBIHAN

  • Lifesteal yang tinggi, skill ulti Alucard mempunyai bonus lifesteal. skill ini sangat berguna untuk farming (early game). Alucard adalah hero yang tak menggunakan mana, so kita boleh spam skill terutama waktu farm dekat jungle so kalau HP rendah tak payah lah balik base untuk regen HP.
  • Mobiliti yang tinggi, skill 1 dan skill pasive boleh digunakan untuk berpindah tempat dengan cepat.
  • Hero chaser yang baik
  • Burst damage yang tinggi, kombinasi ketiga skill Alucard dan bonus damage skill pasive  memiliki damage yang sangat besar.
  • Ideal disemua phase dan mudah digunakan, Alucard adalah hero yang sangat stabil dan ideal pada semua phase, dan hero ini sangat mudah digunakan

 

KEKURANGAN

  • Soft hero. Newbie selalu masuk war tanpa berfikir panjang sebab ingat lifesteal Alucard ni boleh tolong dalam war. Padahal Alucard ni sebenarnya lebih kurang soft macam Marksman jugak cuma dia attack jarak dekat. Jadi kalau guna Alucard, kena masuk war pada waktu yang tepat dan ada tanker, kalau tidak, FIRSTBLOOD.
  • Sangat lemah pada Crowd control/ CC. So kalau Alucard nak masuk war, kena tunggu semua enemy dah guna dorang punya skill stun dan disable baru lah masuk dan habiskan semua musuh!
  • Alucard adalah hero yang paling senang kena counter sebab enemy hanya perlu build item Deadly Blade atau gunakan hero mage jarak jauh seperti Aurora dan Harley.
  • Tak sesuai untuk defense tower, sebab Alucard bukan hero yang power untuk crowd control plus dia adalah hero melee, which is attack jarak dekat.

 

Skill Passive : Pursuit

  • Kalau skill passive ini terkena satu enemy, akan deals damage sebanyak 120%, kalau terkena 2 enemy, akan deals damage sebanyak 110% each.

Skill 1 : Groundsplitter

  • Melompat kedepan dan launch 1 strike! Setiap strikes deals damage sebanyak 240(+160%Total Physical ATK) physical damage dan akan slow down enemy punya movement.

Skill 2 : Whirling Smash

  • Slash enemy di area tersebut dan deal 230(+140%Total Physical ATK) Physical Damage.

Skill 3 : Fission Wave

  • Skill ini meningkatkan Alucard punya physical lifesteal sebanyak 20%, locks on 1 enemy, dan akan deals extra damage dekat target dan raise Alucard punya lifesteal 100% selama 8 saat. Semasa menggunakan Ulti ini, Alucard punya attack akan deal 440(+220%%Total Physical ATK)

 

RECOMMENDATION ITEM BUILD

– Haa’s Claws
– Boots of Tranquility
– Blade of the 7 seas
– Berseker’s fury
– Endless Battle
– Blade of Despair

 

EMBLEM SET

 

BEST SPELL FOR ALUCARD

 

Ini sahaja tips dari MOSHED GAMING. Boleh lihat video gameplay ALUCARD yang kami sediakan di bawah.

Jangan lupa SHARE dan LIKE post kami. Tenkiu.

Follow Moshed Gaming di:

Facebook : https://www.facebook.com/moshedgaming/
Twitter : https://twitter.com/moshedgaming
Instagram : https://www.instagram.com/moshedgaming/
Website : https://moshedgaming.com/

Dapatkan Kemaskini Terus Ke Peranti Anda Sekarang. Klik Langgan dan "Allow".

Tinggalkan Komen

Alamat email anda tidak akan disiarkan.