Adakah Karier Shroud Sebagai Seorang Streamer dan Gamer Akan Kecundang Selepas Accident Motor?

0 2,028

Bekas pemain CS: GO untuk team Cloud9 iaitu Shroud akan berhenti live streaming di Twitch untuk seketika kerana dia terpaksa menjalani pembedahan di siku kiri selepas kemalangan ketika menaiki scooter. Kemalangan itu membuatkan Shroud ditahan di hospital dan perlu menjalani beberapa sesi pembedahan. Hal ini akan mengganggu prestasi Shroud sebagai seorang Gamer dan juga Streamer yang bergantung sepenuhnya kepada anggota badan tersebut iaitu tangan!

Shroud mengumumkan di Twitternya bahawa dia tidak boleh streaming di Twitch untuk sementara waktu dengan tweet “No stream today boys.. blame the scooter,”

 

Shroud juga bergurau dengan mengatakan walaupun terpaksa menjalani pembedahan, aiming skills beliau akan tidak terganggu sama sekali, mungkin hanya akan effect pergerakannya sahaja.

 

Persoalannya disini, adakah kemalangan ini akan menimbulkan kesan terhadap jumlah viewer Shroud di Twitch dan Youtube? Adakah karier Shroud akan terganggu selepas ini? Walau bagaimanapun, Shroud telah menjelaskan bahawa mempunyai ramai viewer bukan keutamaan pertama kepadanya. Bermain game adalah “passion” baginya. Shroud juga mengatakan yang dia tidak mengejar wang ringgit, dia hanya menuruti minatnya bermain game.

 

Follow Kami Di:

Instagram : www.instagram.com/moshedgaming | @moshedgaming
Facebook : www.facebook.com/moshedgaming
Youtube : www.youtube.com/moshedgaming

Jangan Lupa tekan button SUBSCRIBE!

Jangan lupa FOLLOW dan LIKE FB Page Moshed Gaming Sekarang!

Sebarang Business Inquiries boleh email di hana@moshedgaming.com
Jika anda mempunyai apa-apa pandangan, boleh rakam dan emelkan kepada kami 🙂

 

Dapatkan Kemaskini Terus Ke Peranti Anda Sekarang. Klik Langgan dan "Allow".

Tinggalkan Komen

Alamat email anda tidak akan disiarkan.